Utántöltő bunkerek
   

 

 

Az adagoló berendezések akkor működnek megfelelően, ha töltöttségüket optimális szinten tartjuk. Ezt kézi feltöltéssel biztosítani általában csak kisebb alkatrészek esetén tudjuk. Közepes és nagyobb méretű alkatrészek esetén automatikus, a tányér töltöttségét figyelő utántöltő berendezések, bunkerek alkalmazása indokolt.
Használatuk a kézi utántöltés ciklusidejének növelése miatt is javasolt.
Az RNA ezen feladathoz vibrációs (BV, BVL) vagy szalagos (BU-W) meghajtású, horizontális vagy ferdefelhordós bunkereket kínál.
A ferdeszalagokkal, ferdefelhordós bunkerekkel alacsonyabb feltöltési helyről egy magasabb helyre tudjuk az anyagot feljuttatni, azaz az alkatrészrendezőt feltölteni. Ezen előny mellett azonban hátrányuk, hogy drágábbak és nagyobb a helyigényük, mint horizontális társaiknak.
A horizontális bunkerek közül a vibrációs bunkereknek további előnyei is vannak. Beboltozódás, beakadás mentesen képesek a felöntött anyagot kiadagolni és adott esetben teljesen zárt, hézagmentes bunkertartály is kivitelezhető az ilyen bunkereknél, ami vékonyfalú, beakadásra hajlamos illetve apró darabok szállításánál lehet fontos.

Tartozékként bunker vezérlőkészülékek, töltöttség érzékelők és állítható magasságú padlóállványok kaphatók.
A részletes kínálat megtekintéséhez látogasson el az RNA honlapjára. www.rna.de


BVL típusú bunker

 

 


BU-W típusú bunker