Adagoló berendezések
   

 

 

Rendezni és a megadott helyre szállítani.

Ez a feladat nap mint nap előfordul az ipar számos területén. Az alkatrészgyártásnál, a csomagolásnál éppúgy, mint a teljesen automatizált vagy félautomata esetleg kézi szerelésnél.

Az általunk készített adagoló berendezések ezt a feladatot látják el. Gyorsabban, megbízhatóbban és hatékonyabban, mint ahogy arra az emberi kéz az esetek többségében képes. Ezzel teljesítik a gyártó cégek költséghatékonyság fokozására irányuló törekvéseit.

A KTA Kft. többféle iparágat lát el adagoló berendezésekkel. Termékeink megtalálhatók

- az autóiparban és autóipari beszállító cégeknél
- gépipar és finommechanikai gyártóknál
- az elektrotechnikai és elektronikai iparban
- a kozmetikai iparban
- a műanyagiparban
- a gyógyszeriparban
- és az élelmiszeriparban

Hogy mi mindent adagoltunk eddig, abból egy kivonatot, egy válogatást az alábbi képsorokban talál:

Mint az RNA magyarországi képviselői, az RNA széles modulválasztékából

- rezgőmeghajtók, tányérok
- rezgősínek
- bunkerek
- szállítószalagok

építjük fel adagolóinkat, mindig az adott feladatra optimálisat választva.

Az alkatrész specifikus részek tervezése és kivitelezése bándi telephelyünkön történik, alkatrészrendezők gyártására specializálódott, magasan képzett munkatársak és megfelelő kézügyességgel rendelkező kollegák által.
Mivel az adagoló berendezések megbízhatósága alapvetően fontos egy szerelőgép működésénél, ezért a rezgőadagolókat lehetőség szerint túlméretezzük (méret, teljesítmény) és a rendezőelemek kidolgozásánál az elakadás mentes működésre nagy hangsúlyt fektetünk.

A tányérba építendő rendezőelemeket többnyire rozsdamentes nemesacélból készítjük, míg a tányérok lépcsős alumínium, hengeres nemesacél, vagy kúpos nemesacél tányérok lehetnek. A szállított darab tulajdonságai, a kopásállóság növelése, vagy a zajszínt csökkentése érdekében a tányért különféle bélésekkel látjuk el. A bélések lehetnek egyszerű szórt, vagy különféle ragasztott műanyag fólia (pl. poliuretán), vagy kefebélések.
Amennyiben a megrendelőnk - vékonyfalú, csörgő, zörgő alkatrészek esetén - a zajszint csökkentését kéri, úgy az adagolót zajszigetelő, zajcsökkentő burkolatba helyezzük.

A rendezett alkatrészeket általában felvevőhelyre kell továbbítani. Ezt legtöbbször lineáris rezgősínen, vagy esetleg szállítószalagon, mini szalagon oldjuk meg. A vezetőpálya kivitelét az adott alkatrész, a hosszát az elvételi és az adagolási darabszám viszonya határozza meg. A megfelelően méretezett pufferszakasz elengedhetetlen feltétele annak, hogy a szerelőgépnél ne fordulhasson elő ütemkimaradás.

Adagolóinkat közepes és nagyobb méretű alkatrészek rendezése esetén eleve utántöltő bunkerrel ajánljuk meg. Erre nem csak az utántöltési ciklusidő növelése, hanem az adagoló optimális működése érdekében is szükség van. A rendezőtányér kifogástalan üzeméhez annak töltöttségi szintje nagyon fontos tényező, amit automatikus utántöltő bunker felhasználásával lehet csak precízen biztosítani.

A rezgőtányéros adagolókon kívül készítünk még

- lineáris rendezőket
- lineáris, többsoros nagyteljesítményű adagolókat
- forgótárcsás adagolókat
- felhordó szalagokat
- utántöltő berendezéseket
- etető-tápláló vályúkat

És természetesen nemcsak új projektekhez, hanem már üzemelő gépekhez is vállaljuk adagoló berendezések készítését, meglévő adagolók, rezgőtányérok, rezgősínek lecserélését illetve felújítását.

Megfelelő tapasztalatok birtokában egyszerűbb alkatrészek mellett összetettebbek rendezésére, adagolására is vállalkozunk a mintaalkatrészek megvizsgálása után.

Minden általunk készített adagoló berendezést a kiszállítást megelőzően alapos, az üzemelési körülményeket szimuláló próbaüzemnek vetünk alá, hogy vevőnk igényét majdan maradéktalanul kielégítse. Mert tudjuk, hogy tartós üzleti siker csak a legjobb minőséggel érhető el.